Tweedehuis bezitters opgelet (of toekomstige)

ImagePersbericht
Utrecht, 11 januari 2008

Second Home International 2008: Alles wat je wilt weten over het bezitten van een tweede huis.

Het is eerder al bekend gemaakt: ‘de fiscus let extra op het bezit van vakantiehuizen’. Voor eigenaren van een tweede huis worden dit jaar de controles aangescherpt op wat zij invullen in box drie.
De publieksbeurs Second Home International 2008 biedt seminars voor elke (toekomstige) huizenbezitter waarin o.a. dit onderwerp uitgebreid aan bod komt. Er is sprake van een complexe regelgeving, koppel dat aan nauwlettende controles door de belastingdienst en duidelijk is dat het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn.
Een aantal voorbeelden? De belastingdienst ziet vakantiehuisjes als vermogen dat moet worden opgenomen in box 3. Over het vermogen in box 3 wordt effectief 1,2 procent belasting geheven.
Europese landen informeren elkaar tegenwoordig over bezittingen in het buitenland.
De fiscus te slim proberen af te zijn is er dus niet bij. Lees verder...

Vakantiebeurs 2008: Kampeerpaviljoen met Caravan en Kampeerauto van het Jaar

Persbericht
Utrecht, 7 januari 2008

In Nederland heeft traditioneel altijd grote belangstelling bestaan voor een kampeervakantie.
Op het Kampeerpaviljoen op de Vakantiebeurs 2008 worden de vele mogelijkheden van deze populaire vorm van vakantievieren onder de aandacht gebracht op een gezellig Kampeerpaviljoen.
Met een oppervlakte van 900 m² is deze presentatie weer groter dan vorig jaar. Het paviljoen, een blikvanger in hal 12 is tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor de Kampeer- en Caravanindustrie (KCI).

Lees verder...

Vakantiebeurs 2008 jaarbeurs in Utrecht

ImageDe komende Vakantiebeurs heeft veel nieuws te bieden, allereerst met het prikkelende hoofdthema in 2008: ‘Discover the undiscovered'. "Oftewel, welke belevingsvolle plekken of activiteiten zijn nog niet bekend bij de gemiddelde vakantieganger en welke inspirerende belevingstips kunnen worden uitgewisseld", zegt projectmanager Gerben Hardeman van VNU Exhibitions. Maar ook kunnen bijvoorbeeld onder de noemer ‘nieuw' worden gerangschikt de themaroutes ‘Wildlife', ‘Hiking & Cycling', ‘Luxury Travel', ‘Diving' en ‘Kids & Go'.
Van al deze themaroutes, en van de themaroute ‘Citybreak' die vorig jaar al werd geïntroduceerd zijn gratis plattegronden beschikbaar bij de informatiebalies.

De Vakantiebeurs 2008 wordt gehouden van woensdag 9 tot en met zondag 13 januari in hal 1 t/m 3 en hal 7 t/m 12 van Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder...