Oostenrijk geliefd bij senioren

 Families, stellen en senioren zijn inmiddels bezig met het uitzoeken en boeken van hun volgende vakantie. In deze tijd is er nog volop plaats bij verschillende skiresorts, verder krijg je aanbiedingen met vroegboekvoordeel een reden waarom senioren hun skivakantie nu boeken. Er zijn resorts die hun faciliteiten compleet hebben aanpast op deze doelgroep. Dit doen zij niet alleen door in de apres-ski muziek te draaien uit de jaren 70.

Het oppeil houden van de conditie en gezonde voeding staan in deze resorts centraal. Met plezier skiën zonder spierpijn en weer van sneeuw kunnen genieten, ondanks dat je al even niet op de latten hebt gestaan, dat is het doel van deze skioorden. Er zijn speciale begeleiders die veel aandacht aan je schenken. Zij geven tips over welke ski’s je het beste kunt benutten en hoe je weer vertrouwen krijg in je eigen kunnen.

 Met korte ski’s leer je jouw evenwicht te bewaren en te steunen op de knieën voor het dragen van jouw gewicht. Met korte ski’s maak je gemakkelijk bochten. Ben je geoefend, dan pak je de langere latten. Deze geven je de mogelijkheid om veel vaart te maken en om deze te benutten moet je het remmen goed onder de knie hebben. Een andere optie voor het (opnieuw) beginnen met skiën is langlaufen. De hellingen zijn minder steil, wat betekent dat je de controle hebt over hoe hard je gaat.

 

 

 Het loont om via Wintertrex skireizen naar Oostenrijk te vergelijken. Resorts bieden goedkopere  skipassen aan senioren. De korting is afhankelijk van het resort. Een weekpas kan je al 40-70 euro schelen, kijk maar eens naar skiresorts bij Kitzbuhel of Solden. Verder kijk je ook naar ander voordeel dat je tegenkomt, denk aan korting op het openbaarvervoer, bijvoorbeeld wanneer je een stadje bezoekt.

foto's: www.flickr.com

Reacties

wenn das, was ich zu Lesezeichen schrieb!

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
46339f
Onthoud mijn gegevens!